Datron, mai mult decat "Made in Germany"
DATRON AG este o companie de inalta tehnologie cotata la bursa, de succes la nivel international, din Mühltal-Traisa, langa Darmstadt.

Portofoliul nostru de produse acopera masini de frezat CNC pentru frezare de mare viteza (frezare HSC) si gravare 3D, masini de frezat dentar pentru prelucrarea eficienta a tuturor materialelor obisnuite in laboratoarele dentare, masini de dozare pentru lipire si etansare precisa si rapida, scule aschietoare pentru viteza mare, servicii postvanzare precum instruire, asistenta, accesorii si piese de schimb.

Produsele noastre exceleaza prin gradul lor ridicat de inovatie si concentrarea puternica pe beneficiile clientilor. Deoarece aproape 25% din angajatii nostrii lucreaza in cercetare si dezvoltare, putem raspunde rapid la noile tendinte ale pietei si la prelucrarea materialelor orientate spre viitor, cum ar fi compozitele. Designul modular al masinilor DATRON le permite sa fie configurate pentru cerintele individuale ale clientilor. Echipamentele DATRON sunt mai eficiente din punct de vedere energetic datorita designului inovator si prin urmare sunt mai rentabile decat masinile comparabile cu acelasi nivel de performanta.

DATRON AG este lider de piata in Germania pentru masini proiectate pentru prelucrarea panourilor frontale si a carcasei si de asemenea un lider tehnologic in productia de masini de dozare cu un volum precis.

DATRON AG are aproximativ 235 de angajati in Germania si mentine o retea de distributie la nivel mondial in peste 20 de tari.
"Participarea angajatilor la succesul companiei este unul dintre aspectele centrale ale strategiei noastre de companie sustenabila. Pasiunea, puterea de inovare si loialitatea lor fata de DATRON AG pot fi observate prin numarul mare de actionari printre angajati."
Michael Daniel a fost numit in consiliul de administratie al DATRON AG in calitate de CFO in septembrie 2013. Dupa formarea sa ca bancher la Stadtsparkasse Lippstadt, a studiat managementul la universitatea privata de afaceri FHDW din Hanivrea, concentrandu-se pe serviciile financiare si si-a finalizat studiile cu o diploma de management. Dupa o scurta perioada la o banca de investitiidin Frankfurt am Main, el a fondat PCI AG in Aprilie 2000, o companie de consultanta de management care se concentreaza pe capitalul propriu. A fost CEO al companiei pana la numirea sa la DATRON AG. In calitate de membru al consiliului de administratie la DATRON AG, este responsabil de finante, relatii cu investitorii si din Iulie 2020 de vanzari si marketing.
"Angajatii nostrii traiesc progresul tehnic si se identifica complet cu produsele noastre inovatoare.
Clientii nostrii isi datoreaza pasiunea pentru tehnologie, produselor noastre de pionierat si inteligente, pentru utilizarea cu success in conditii reale."

Dr. Robert Rost a fost numit Chief Technology Officer al DATRON AG in Septembrie 2019. Dupa ce a studiat inginerie mecanica si si-a obtinut doctoratul in inginerie mecanica, Dr. Rost a castigat experienta practica in industria independenta si la Institutul pentru Managementul Productiei, Tehnologiei si Masini-Unelte de la Universitatea Tehnica din Darmstadt. De cand s-a alaturat DATRON AG in 2016, principalul sau accent a fost promovarea tehnologiilor de perspectiva si dezvoltarea tehnica a companiei.