SKIL - Ai tot ce iti trebuie. 
Motorul din spatele SKIL a fost intotdeauna inovatia, incepand cu inventarea primului fierastrau electric portabil in 1924. SKIL a extins apoi uneltele profesionale pentru a oferi o gama completa de scule electrice carea puteau face fata aproape oricarei sarcini de bricolaj.

Fiecare produs SKIL este rezultatul cercetarii extinse ale utilizatorilor finali, al contributiilor consumatorilor, al proiectarii asistate de computer si al testelor riguroase, atat in laboratoarele noastre, cat si cu DiY-eri din intreaga tara.

In 2017, Chervon a finalizat achizitia afacerii SKIL. Chervon distribuie produsele noastre SKIL in principal in America de Nord, Europa si Australia.
Cum a inceput totul...
1921
Totul a inceput in anul 1921, cand inventatorul Edmond Michel statea intr-un camp de trestie de zahar. Acolo, acesta a vazutmuncitorii care foloseau macete pentru a-si croi cu mainile calea prin trestia deasa de zahar. Era o sarcina dificila si istovitoare. Vazand acestea, Michel s-a gandit ca trebuie sa existe o cale mai simpla. Iar acel gand a dus mai tarziu la nasterea companiei SKIL.

Mai tarziu, el a ceat in acest atelier de lucru din New Orleans, o maceta mecanica. Insa pentru a pune aceasta idee in practica, a inteles ca lama ar trebui ca, intr-un fel, sa se roteasca. Curand, a inceput sa lucreze la imbunatatirea primei sale idei, iar in 1923 crease primul fierastrau electric de mana din lume. Inventia lui a aparut intr-un scurt articol de prezentare intr-un ziar din New Orleans.

Joseph W. Sullivan, dezvoltator in agricultura, a citit acest articol in timp ce calatorea de la Minneapolis la Florida. Acestuia i s-a parut o idee extraordinara, asa ca a mers direct in New Orleans pentru a da de urma lui Edmond Michel .
1924
Dupa mai multe imbunatatiri ale fierastraului electric de mana, in 1924 Edmond Michel si Joseph W. Sullivan au infiintat compania Michel electric Handsaw.
Acestia eu denumit fierastraul revolutionar "Skilsaw".
1926
Edmond Michel a vrut sa faca in continuare ceea ce ii placea mai mult: sa inventeze lucruri. Asa ca a parasit compania in 1926. In acelasi an, numele companiei s-a schimbat din "The Michel Electric Handsaw" in "SKILSAW Incorporated". Iar pana la sfarsitul anului fusesera fabricate 2000 de fierastraie circulare.
1928
In acest an s-a folosit pentru prima data aluminiul turnat, in productia de unelte electrice. SKIL a deschis calea utilizarii aluminiului , care a facut uneltele mai usoare si mai rezistente. In acelasi timp s-a realizat si un numar de imbunatatiri privind siguranta. Primul fierastrau electric circular portabil, modelul "E", a fost creat in 1928
1934
Dupa ani intregi in care au vandut numai fierastraie circulare electrice, SKIL a lansat in 1934 primele masini electrice de gaurit.
1936
In 1936, SKIL a initiat un proiect de pensii si asigurari private pentru angajatii sai. Aceasta evolutie era una extrem de progresista la acel moment, cand locurile de munca erau putine, iar companiile nu ofereau angajatilor niciun beneficiu suplimentar.
1937
Modelul "77" de fierastrau circular, devenit modelul de referinta, a fost realizat pentru prima data in 1937. Aceasta unealta era rezistenta si fiabila, impunand in scurt timp un standard in industrie. Furnizorii l-au numit si cel mai bun fierastrau electric portabil disponibil la acel timp.
1947
Gama SKIL a fost in continuare imbunatatita cu produse precum surubelnite electrice, chei cu percutie, masini de gaurit electrice si ciocane, masini de slefuit, masini de tuns gard viu, diverse tipuri de fierastraie circulare si o gama larga de accesorii!
1952
Numele companiei a fost schimbat din "SKILSAW Incorporated" in "Skil Corporation", reflectand diversificarea produselor si sutele de modele pe care le realizeaza. Numele de "SKILSAW" a fost inregistrat ca marca comerciala a companiei.
1961
Datorita performantei pozitive la export, SKIL a decis sa-si infiinteze propria organizatie in Europa; astfel a aparut in 1961, Skil Nederland N.V. in Breda (Olanda). John W. Sullivan, nepotul fondatorului Joseph Sullivan, a fost numit director general. Pana la finalul acestui an, SKIL isi extinsese activitatile , deschizand numeroase birouri in intreaga Europa. Locatia centrala din Bresa a devenit birou central European, servind intreaga piata continentala.
1966
Bolton Sullivan, fiul co-fondatorului Joseph Sullivan, a vizitat biroul central SKIL din Breda. In anul 1966 a fost produsa unealta SKIL cu numarul 1 milion.
1996
In 1996, compania SKIL a fost cumparata de Robert Bosch SmbH
2008
SKIL Europa isi lanseaza gama "SKIL Masters". Acest lucru a insemnat ca, pe langa produsele sale de bricolaj, SKIL Europa oferea acum si o gama de unelte pentru utilizatorii profesionisti.
2011
Au fost reintroduse in Europa uneltele de gradina SKIL. Intreaga gama de produse de gradina dispune de sistemul unic SKIL de depozitare facila, pentru o depozitare comoda, cu economisirea de spatiu , a uneltelor.
2017
In 2017, marca SKIL a fost achizitionata de Chervon (HK) Ltd. Misiunea Chervon este de a crea permanent produse inovatoare, ceea ce se potriveste perfect cu obiectivul SKIL de a dezvolta produse inteligente, convenabile si usor de utilizat.
De ce sa alegi SKIL?
SKIL si-a construit o reputatie in cei peste 90 de ani. O reputatie bazata pe nu mai mult de 130 de milioane de unelte vandute, numeroase premii obtinute in urma testelor independente (consumatori) si multe inventii si patente.

SKIL stie mai bine decat oricine care este cel mai important lucru pentru ca lucrarile sa fie efectuate usor si rapid. Iar sarcina uneltelor electrice este de a face lucrarea sa fie mai usoara - nu mai dificila sau mai complicata. De asemenea SKIL s-a concentrat mereu pe dezvoltarea de produse inteligente care sa fie mai accesibile si mai usor de utilizat. O filozofie care a facut ca SKIL sa fie printre cele mai importante marci din lume in domeniul uneltelor electrice.
Tehnologie utilizabila
SKIL va ofera inovatiile de care aveti nevoie pentru finalizarea lucrarilor zilnice de bricolaj.
Orice unealta. Orice lucrare. O singura baterie.
Spuneti Salut! sistemului Energy Platform SKIL. Aveti nevoie de o singura baterie pentru toate uneltele din gama flexibila Energy Platform. Aceasta baterie puternica incorporeaza tehnologia Keep Cool pentru a preveni supraincalzirea, prelungeste timpul de operare cu 25% si dubleaza durata de functionare a bateriei. 
Lumina la 180º LED: iluminat excelent al planului de taiere
Mai multe dintre fierastraiele noastre de taiere sunt prevazute cu o lumina unica 180º LED. Aceasta asigura un fascicul larg de lumina pe planul de taiere fara a crea umbra. Ideal.
VRS+: un sistem superior de reducere a vibratiilor.
O inovatie superba de la SKIL este VRS+: un sistem de reducere a vibratiilor pentru polizoarele unghiulare. O contragreutate care se poate misca in toate directiile aste integrata in manerul lateral. Acest asa-numit amortizor dinamic reduce foarte mult vibratiile.
Pauzele nu au fost niciodata mai scurte.
Reveniti la lucru mai rapid. Incarcatorul Rapid are nevoie de doar 10 minute pentru a incarca acumulatoarele Energy Platform de 2.5Ah pana la 40% si acumulatoarele Energy Platform de 4Ah de pana la 25%!
Performanta mare. Depozitare compacta.
Uneltele de gradina SKIL 20V sunt mai inteligente, mai rapide si mai puternice ca niciodata. Nu a fost niciodata mai simplu sa terminati treaba in gradina. Si sunt proiectate astfel incat sa ocupe cat mai putin spatiu de depozitare. Avem o unealta pentru fiecare activitate de gradinarit.
Depozitate cu economie de spatiu.
Uneltele mici de gradina SKIL sunt echipate cu un carlig usor de manuit, "Easy Storage", astfel incat sa le puteti agata pe perete. Si sunt proiectate astfel incat sa ocupe cat mai putin spatiu de depozitare. Fara dezordine!