INGINERIE MECANICA FABRICATA IN GERMANIA
STEPCRAFT - MASINI CNC DIN MENDEN GERMANIA
Istoria STEPCRAFT a inceput in Decembrie 2012 cand Peter Urban si Markus Wedel au fondat firma CNC STEPCRAFT in Iserlohn Germania. Dezvoltarea, planificarea si coordonarea au avut loc in doar 8 m².
Ideea de a oferi pentru acasa o masina CNC, care poate fi echipata cu o varietate de accesorii CNC, precum un motor de frezat, un cutit de taiere sau un cap de imprimare 3D a fost imediat foarte bine primita.
Seria de masini "D" a fost de fapt atat de bine primita, incat fondatorii au inceput sa inchirieze incaperi suplimentare doar patru luni mai tarziu. Pana la inceputul anului 2015, s-au adaugat suplimentar 370 m² deoarece cererea pentru masinile CNC STEPCRAFT a crescut constant.
- 2012 A fost infiintata STEPCRAFT GmbH & Co. KG in Iserlohn Germania
- 2014 A fost infiintata STEPCRAFT Inc. in America
- 2016 A fost relocat sediul companiei in Menden Germania
- Mai mult de 45 de angajati la nivel mondial
- Retea de distribuitori la nivel global
- Trei serii de masini (Seria D, Seria M si Seria Q) pentru hobby, scoli si industrie
- Accesorii CNC pentru frezare, taiere, imprimare 3D, gravura sau laser
EXPERIANTA IN INGINERIE MECANICA

Chiar de la inceput, STEPCRAFT a livrat masinile CNC catre clienti din intreaga lume. Un lucru a fost intotdeauna important pentru producatorul CNC: sa fie aproape de client si sa ofere pasionatilor CNC posibilitatea de a trai experienta masinilor CNC. Acesta este motivul pentru care STEPCRAFT a infiintat o retea globala de revanzatori si a fondat o filiala in America in 2014. De acum inainte clientii din SUA, Canada si Mexic au fost aprovizionati cu inginerie mecanica fabricata in Germania prin STEPCRAFT Inc.
DE LA 8 M² LA 2500 M²

Datorita cererii in continua crestere a noilor produse si a numarului tot mai mare de angajati, locatia din Iserlhorn devenise in sfarsit prea mica. Astfel sediul companiei a fost mutat in vecinatatea Menden in 2016. In doar patru ani ingineria mecanica CNC a crescut de la 8 m² la 2500 m². Noua cladire nu numai ca a oferit mai mult spatiu, ci si mai presus de toate, spatiu pentru crestere si inovatii in continuare.
SERIA Q - O MASINA CNC INDUSTRIALA

STEPCRAFT a profitat de spatiul noului sediu si a lansat si oferit seria de masini Q, in format mare, in anul 2018. O masina de frezat CNC perfect adaptata nevoilor comerciale. Indiferent daca se produc prototipuri sau se face productie de serie, seria Q a facut posibil ca companiile sa produca eficient solutii personalizate. Cu All-Steel Motion System™, suruburi cu bile HIWIN® pe toate axele si motoare puternice, seria Q reprezinta precizie si fiabilitate optime in inginerie mecanica 24/7.
SERIA M - INOVATIE PE 2 NIVELURI

Odata cu lansarea seriei M in 2020, STEPCRAFT a intors o noua fila in ingineria mecanica. O noua masina CNC asa cum nu a mai existat pana acum. Nu numai ca dispunea de ghidaje pentru rulmenti cu bile Bosch Rexroth, suruburi filetate igus® dryspin (suruburi cu bile HIWIN® optionale) si doua inaltimi ale mesei masinii, dar masa masinii putea fi indepartata complet. Datorita Freestyle Milling™, mobilierul, podelele sau alte piese de prelucrat, instalate permanent, puteau fi prelucrate cu usurinta.
SERIA D - FACEM LUCRURILE BUNE SI MAI BUNE

Seria D este masina CNC perfecta pentru incepatori in domeniul CNC-ului. In anul 2022 STEPCRAFT a reproiectat complet aceasta serie , acum asamblarea noii serii D dureaza intre doar 4 si 6 ore. Datorita All-Steel Motion System™, profilelor inteligente de inalta rezistenta, motoarelor puternice si al suruburilor de precizie igus®, noua serie D functioneaza si mai precis si mai fiabil.
DE LA START-UP LA COMPANIE INDUSTRIALA

De la infiintare, compania start-up formata din doua persoane a devenit un producator de masini CNC, cu peste 45 de angajati in intreaga lume, peste 17.000 de clienti multumiti si peste 20.000 de masini vandute. O poveste de succes realizata in Menden. De-a lungul tuturor anilor, compania de inginerie mecania a reusot sa-si pastreze mentalitatea de start-up: luarea rapida a deciziilor, o colaborare de familie si mereu deschisa pentru idei noi.